ما هر روز از انواع محصولات غذایی، آرایشی، دارویی استفاده میکنیم که داخل شیشه، جعبه و کیسههایی قرار گرفتهاند. میدانیم که نباید کتابها را از روی جلدشان قضاوت کرد ولی باید قبول کنیم که طراحی بسته بندی محصولات در تصمیم گیری 72 درصد از مصرف کنندگان تاثیر گذاشته است. اگر بسته بندی یک محصول مناسب نباشد، قطعا نمیتواند فروش خوبی هم داشته باشد. تعریف طراحی بسته بندی به طور خلاصه، ساخت بخش خارجی برای انواع محصولات است.
یک طراح بسته بندی تمام تلاش خود را میکند که این بخش خارجی را با استفاده از متریالهای مختلف نظیر رنگ، شکل، متن، مواد و بافت بسازد. بسته بندی در گذشته کار بسیار سادهای بود و هدف اصلی از این کار محافظت از محصول بود اما امروزه کاربردهای مختلفی مثل تبلیغات و برندینگ، اطلاع رسانی و استفادههای ثانویه دارد. درواقع هدف از طراحی بسته بندی یا همان پکیجینگ فقط گذاشتن لوگو و ایجاد المانهای مختلف برای محصول نیست. طراحی بسته بندی باید به گونهای باشد که توجه مشتری را جلب کند و پیامی را به مخاطب برساند تا حس و حال خاصی به او منتقل شود. بهتر است قبل از طراحی بسته بندی به سوالهایی نظیر اینکه محصول چیست، چه کسی قرار است آن را خریداری کند و مشتریان قرار است چگونه و از کجا آن محصول را خریداری کنند، پاسخ داده شود.
پاسخ به این سوالات به طراح کمک میکند تا با درک محدودیتها و الزامات کلی، بسته بندی مناسبتری طراحی کند. سپس باید اطلاعاتی نظیر نام محصول، شعار برند، توضیحات محصول و نحوه نگهداری روی بسته بندی درج شود. در صورت وجود امکان بهتر است از تصاویر و شکلهای مرتبط نیز استفاده کرد. دقت به نوع فونت، لوگو، الزامات برند و رنگها از دیگر مسائلی است که باید در طراحی بسته بندی رعایت شود. واحد طراحی مجتمع چاپ و بسته بندی کیان مهر، انواع بسته بندیهای ممکن و کاربردی مخصوص هر مشتری را با در اختیار داشتن جدیدترین نرم افزارهای تخصصی طراحی جعبه به کمک آرشیو جامع این نرم افزارها به آنها ارائه میدهد.
دستگاه کاملا اتوماتیک نمونهساز (Sample Maker) طرح ابعادی مورد نظر بر روی متریال اصلی و مورد نظر مشتری اعمال کرده و شرایط لازم برای انجام تستهای فنی و رفع ایرادات احتمالی فراهم میسازد. همچنین تصمیمگیری در مورد انتخاب متریال و ساختار جعبه مناسب را برای کارفرما تسهیل میکند. بهعلاوه پس از تایید ابعاد بستهی اصلی، به وسیلهی نرم افزارهای مخصوص، تعداد بسته در جعبه مادر، کارتن، پالت مشخص میشود. آماده کردن یک ماکت نمونه از طرح میتواند ایرادات کار را پس از طراحی و قبل از ارسال نمونهها برای چاپ به شما نشان دهد.
اقدامات پیش از چاپ یک اصطلاح در صنعت چاپ می باشد که عملا در رابطه با فعالیتهایی است که بعد از دریافت یک سفارش تجاری و یک فایل گرافیکی از مشتری یا طراح گرافیک انجام می شود. در واقع در این مجموعه اقدامات قبل از هرگونه چاپ واقعی صورت میپذیرد.
این مرحله شامل آمادهسازی فایلهای گرافیکی برای چاپ، تهیهی پلیت و فرمهای چاپ، مونتاژ متنها و تصاویر برای دستگاههای چاپ میشود. در گذشته مرحلهی پیش از چاپ بیشتر سخت افزاری بود؛ اما امروزه طراحان، اپراتورها و متخصصان چاپ با استفاده از تکنولوژیهای پیشرفته، پیچیدگیها و ملزومات خاص را توسط نرم افزارهای مراحل ابتدایی پیش از چاپ به صورت اتوماتیک و با بهرهگیری از نرمافزارهای کامپیوتر انجام میدهد.
واحد تحقیق و توسعه مجتمع چاپ و بسته بندی کیان مهر